Ekspedita ruso-australiane me motoçikletat e rënda “Ural” startoi nga qyteti i Uralit Irbit. Ekspedita planifikon të përshkojë gati 10 mijë km nëpër territoret e Federatës Ruse, Kazakistanit dhe Mongolisë.