Në kërkim të anijes transportuese “Arctic Sea” me ekuipazh rus në bord, e cila humbi pa lënë gjurmë në ujrat e oqeanit Atlantik, janë hedhur anijet luftarake të Rusisë dhe mjetet e zbulimit të Ministrisë ruse të mbrojtjes, duke përfshirë edhe ato kozmike.