Bashkimi Doganor i Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit krijoi një grup unik negociator për bashkimin me Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT). Siç njoftoi Nënkryeministri i parë i Federatës Ruse Igor Shuvallov, ky grup do të zhvillojë negociatat për hyrjen e Bashkimit Doganor në OBT.