Anija transportuese “Arctic Si” me ekuipazh rus, me sa duket nga të gjitha, ndodhet në radë (paraport) ose në ndonjërin nga portet e Afrikës Perëndimore, shkruan gazeta londineze “The Sun”. Specialistët europianë mendojnë, se “Arctic Si” është rrëmbyer dhe mbahet nën kontroll nga piratët. Në bordin e anijës në fjalë ndodhet një ngarkesë e madhe me lëndë druri me vleftë prej 1 milionë $.