Deri në fund të vitit në vazhdim aeroplani “Suhoi Superjet-100” do të marrë certifikatën ruse të aftësisë së fluturimit. Për këtë njoftoi Kreu i Ministrisë së industrisë dhe tregtisë Viktor Hristienko. Do të bëhet gjithashtu certifikata e këtij aeroplani sipas normave europiane të fluturimit.