Në Irak, si rezultat i një serie aktesh terroriste, u vranë më tepër se 40 persona dhe 150 të tjerë u plagosën. Kanali televiziv satelitor “Al-Arabia” njoftoi, se 4 automobila të minuar, ndër të tjera edhe 2 kamionë, u hodhën në erë sot në mëngjes në kryeqytetin e Irakut-Bagdat- si dhe në veri të vendit, në qytetin Mosul.