Flota ushtarako-detare e Rusisë po analizon me skrupolozitetin më të madh situatën që ka të bëjë me anijen “Arktik si”, e cila, siç presupozohet, u zhduk në ujrat e oqeanit Atlantik pranë brigjeve të Portugalisë. Për këtë ngjarje Flota Ushtarako-Detare e Federatës Ruse njoftoi të gjitha anijet dhe varkat.