Më 9 gusht do të mbushen plot 10 vjet që nga dita e ardhjes në pushtet të Vladimir Putinit. Drejtim i rëndësishëm në punën e Putinit është forcimi i ekonomisë. Deri para fillimit të krizës botërore rritja e vëllimit të përgjithshëm të produktit të brendshëm në vend i tejkaloi të 70 %. Rusia pagoi para afatit pjesën më të madhe të borxhit të saj të jashtëm. Putini inicioi marrjen e vendimit për indeksimin e rregullt të pensioneve dhe rrogave të nëpunësve buxhetorë, ushtarakëve.