Rusia do të ndërtojë marrëdhënie në fomat të plotë me Abkhazinë dhe Osetinë e Jugut pavarësisht nga fakti, në se i pëlqen apo jo kjo gjë ndokujt, deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev. Ai theksoi, se Federata Ruse do të ndihmojë Osetinë e Jugut në problemet e sigurimit, do të realizojë projekte të mëdha investuese atje.