Ceremoni funerale në lidhje me përvjetorin e parë të agresionit gjeorgjian po zhvillohen këto ditë në Rusi dhe Osetinë e Jugut. Me aksionin “Qiriri i kujtimit”, i cili do të fillojë sot në orën 23.30 para mesnatës, në Osetinë e Jugut do të nderojnë kujtimin e të vrarëve. Pikërisht në këtë orë një vit më parë Gjeorgjia filloi bombardimin e Chinvalit me artilieri.