Gjeorgjia “do të vazhdojë rrugën e nisur për anëtarësim në NATO dhe ky kurs nuk ka alternativë tjetër”, deklaroi Presidenti Mihaill Saakashvili. Në intervistën e vet dhënë kompanisë televizive të Tbilisit “Imedi” ai kujtoi, se ky kurs u zgjodh nga pjesa dërrmuese e popullsisë në plebishit (me referendum) në janar të vitit të kaluar.