Rusia arriti të shmangë shpërthimin në masë të epidemisë së gripit A/H1N1, konfirmon me bindje Zëvendës kryetari i Komitetit të Dumës Shtetërore për mbrojtjen e shëndetit Sergei Kolesnikov. Bashkë me këtë, vë në dukje ai, në vend nuk kasasi të mjaftueshme aparaturash për diagnostikimin e shpejtë të sëmundjes. Tani për tani test-sisteme për përcaktimin e shtamit të gripit ka vetëm në qendrat mjekësore të Moskës dhe Novosibirskut.