Rusia akuzoi SHBA-s për vazhdimin e furnizimit të Gjeorgjisë me armatime. Zëvendësi i Kreut të MPJ të Federatës Ruse Grigori Karasin në konferencën për shtyp mbajtur në Moskë tha se një gjë e tillë e preokupon tej mase Moskën dhe e detyron atë të ndërmarrë masat përkatëse.