SHBA-s do ta kundërshtojnë me të gjitha mënyrat e mundshme njohjen e gjerë të Abkhazisë dhe Osetisë së Jugut, deklaroi Zëvendësministri amerikan i mbrojtjes për problemet e sigurisë ndërkombëtare Alexander R. Vershbow. SHBA-s, sipas fjalëve të tij, nuk do ti njohin kurrë Abkhazinë dhe Osetinë e Jugut si shtete sovrane.