Në Rusi duan të vendosin testimin e detyrueshëm antidoping në shkollat dhe institutet e larta. Sipas fjalëve të Kreut të Drejtorisë së Shërbimit Federal të Rusisë për kontrollin ndaj drogës në Moskë, testimi do të lejojë evidentimin e sëmundjeve të lidhura me varësinë nga droga në stadin më të hershëm të shfaqjes së tyre.