Kaloi plot një vit që nga koha e atyre ngjarjeve tragjike të gushtit, kur trupat gjeorgjiane filluan pabesisht agresionin kundër Osetisë së Jugut. Natën e datës 7 në të gdhirë të 8 gushtit ata mësynë brutalisht në këtë republikë dhe filluan me breshëri predhash reaktive dhe tanke të shfarosin njerëzit, të shkatërrojnë shtëpitë, të fshijnë nga faqja e dheut monumetet e historike dhe kulturore…