Zëri i Rusisë Qeveria e Rusisë do të vazhdojë realizimin e Programeve Qëllimore Federale (PQF) në vitin 2010 si dhe do të miratojë edhe disa të reja, deklaroi Kryeministri Vladimir Putin. Në veçanti, u lançua PQF në sferën e përpunimit të teknologjive bërthamore bashkëkohore, radiotelevizionit Digital. Aktualisht në Rusi po realizohen 51 PQF, kurse në vitin 2010 propozohet rritja e numrit të tyre deri në 56.