Zëri i Rusisë Ruset Elena Dementieva dhe Maria Sharapova dolën në çerekfinalen e turneut të Asociacionit të Tenisit (femra), i cili po zhvillohet në Stendford të shtetit Kalifornia (SHBA-s). Të dyja sportistet fituan ndaj rivaleve të veta-shoqeve të skuadrës. Kurse rusi Marat Safin doli në çerekfinalen e Asociacionit të tenistëve profesionistë në Los Angeles duke korrur fitore ndaj Ernest Gulbis (Estonia) me rezultatin e seteve përkatësisht 2:6, 6:3, 6:4. Tani atij do ti duhet të luajë me “raketën” e parë të turneut, gjermanin Tomas Haas.