Zëri i Rusisë Në ishujt Kanare, të cilët i përkasin Spanjës, u vendos teleskopi më i fuqishëm në botë. Ai ka një paqyrë me diametër prej më shumë se 10 metrash dhe është i pajisur me teknologjitë më moderne për vëzhgimin e trupave kozmikë.