Zëri i Rusisë Në Kampionatin Botëror të lojrave në ujë që po zhvillohet në Romë sportistet ruse Natalia Ishenko dhe Svetllana Romashina fituan medaljet e arit në programin e lirë midis dueteve në notin sinkronik. Medaljet e argjendit i merituan spanjollet Xhemme Mengual dhe Andrea Fuentes. Kurse medaljet e bronzit-kinezet Czjan Tintin dhe Czjan Venjvenj.