Zëri i Rusisë Në Kirgizi po vazhdon puna për nxjerrjen e rezultateve të zgjedhjeve presidenciale të cilat u zhvilluan më 23 korrik. Siç njoftuan në KQZ e destinuar për zhvillimin e zgjedhjeve dhe referendumeve, tashmë u përpunuan 20 % e fletë votimeve. Tani për tani pozita prej lideri në to zë në mënyrë mjaft bindëse Presidenti aktual i vendit Kurmanbek Bakiev. Për atë e dhanë votën e vet më shumë se 90 % e zgjedhësve. Në vendin e dytë renditet kandidati nga opozita e bashkuar Almazbek Atambaev. Ai ka marrë gati 6 % të votave. Rezultatet paraprake të zgjedhjeve do të shpallen në këto orët e afërta.