Zëri i Rusisë Në Moskë i iniciuar nga Gjeorgjia “skandalin me spiunazhin” e lidhin me vizitën në Tbilisi të Nën-presidentit të SHBA-s Jozeph Biden. Për këtë deklaroi Përfaqësuesi i MPJ i Rusisë Grigori Karasin. Kështu e komentoi ai refuzimin e paradokohshëm nga autoritetet e Gjeorgjisë për hyrjen në vend të dy diplomatëve rusë, nën pretekstin se ata merren me veprimtari spiunazhi. Si përgjigje ndaj kësaj në Moskë janë shpallur “persona non grata” dy diplomatë gjeorgjianë. Me të tilla veprime Gjeorgjia që përpiqet për hyrjen e shpejtë në Nato po përpiqet ti demonstrojë mikut perëndimor “guxim” dhe “vendosmëri”.