Zëri i Rusisë Shërbimi Federal për Bashkëpunimin Tekniko-Ushtarak (SHFBTU) shpalli mbi fillimin e konkursit për çmimin “Ideja e artë” sipas përfundimeve të vitit 2008, njofton shërbimi i shtypit i SHFBTU-së. Ky çmim jepet për arritje në sferën e bashkëpunimit tekniko-ushtarak të Federatës Ruse me shtetet e huaja. Pjesëmarrja në konkursin në fjalë u jep mundësinë ndërmarrjeve ushtarake të demonstrojnë cilësinë e teknikës ushtarake, u garanton atyre eksportin të saj jashtë shtetit, të paraqesin rezultatet konkrete të punës së kolektivave krijuese dhe talenteve të reja.