Zëri i Rusisë Në Tartarstan për shkak të thatësirës është shpallur gjendje e jashtëzakonshme, njofton Ministria rajonale e bujqësisë dhe ushqimore. Thatësira filloi në Tartarstan më 29 maj. Aty nga 15 korriku prej saj u dëmtuan të mbjellat me një sipërfaqe prej rreth 300 mijë hektarë.