0Hetimi në lidhje me vrasjen e mbrojtëses ruse të të drejtave të njeriut Natalia Estemirova përcaktoi versionet më të mundshme, më të besueshme të krimit: vrasja mund të jetë kryer si rezultat i veprimtarisë profesionale të Estemirovës si dhe me qëllim të destabilizimit të situatës në Kaukazin e Veriut.