Zëri i Rusisë Ditët e kujtimit të familjes mbretërore të Romanovëve filluan në Rusi. Në Ekaterinburg, ku më 17 qershor të vitit 1918 ekzekutuan Perandorin Nikollai i II-të dhe të afërmit e tij, u mblodhën mijëra pelegrinë nga Moska, Peterburgu, Vladivostoku, Serbia, Franca dhe SHBA-s. Të ashtuquajturave “Ditë Mbretërore” në Ekaterinburg u kushtohet festivali ndërkombëtar i kulturës orthodhokse.