Zëri i Rusisë Si rezultat i një serie shpërthimesh në Kryeqytetin e Indonezisë- Xhakartë, si të paktën 9 veta u vranë dhe më shumë se 40 të tjerë u plagosën. Dy bomba shpërthyen në hotelet luksoze me 5 yje “Ritz-Carlton” dhe “Marriott”. MPB e Indonezisë njoftoi se midis të dëmtuarve ka edhe të huaj. Tani për tani askush nuk mori mbi vete përgjegjësinë për këto shpërthime. Autoritetet nuk përjashtojnë fakltin se në organizimin e tyre ka dorë organizata “Jemaah Islamiyah”, e cila quhet si një nga degët e “Al-Qaida-s” në vendet e Azisë Jug-Lindore.