Zëri i Rusisë Politikanët nga vendet europiane iu drejtuan Presidentit të SHBA-s me një letër të hapur në të cilën iu lutën NATO-s ti kushtojë më shumë vemendje sigurisë në rajon dhe të kundërveprojë ndaj “frikësimit në rritje” nga ana e Rusisë. Nën këtë letër të hapur hodhën firmat e veta Valdis Adamkus, Leh Valenca, Vacsllav Havel, Emil Konstantinesku si dhe shumë politikanë të tjerë.