Zëri i Rusisë Komisari europian për energjetikën Andris Piebalgs paraqiti planin e veprimeve të Komisionit Europian për garantimin e sistemit efektiv dhe të sigurt të furnizimeve të gazit në vendet e BE. Sipas fjalëve të Komisarit europian, parim kryesor i veprimeve të BE, në rast shpërthimi të “krizave të reja të gazit”, duhet të bëhet politika unike e vendeve të aleancës.