Zëri i Rusisë Vrasja e mbrojtjes së të drejtave të njeriut Natalia Estemirova drejtohet kundër arritjes së paqes dhe mirëkuptimit jo vetëm në Çeçeni dhe Ingusheti, por edhe në gjithë Kaukazin e Veriut, kundër gjithë Rusisë, deklaroi i Ngarkuari i përkohshëm me detyrat e Presidentit të Ingushetisë Rashid Gajsanov. Si version kryesor i vrasjes po shqyrtohet veprimtaria profesionale, deklaruan në Komitetin Hetimor pranë Prokurorisë së Përgjithshme të Rusisë. Anëtarja e Këshillit ekspert e Aparatit të të Ngarkuarit me plotfuqishmëritë e mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Rusi për Republikën Çeçene Natalia Estemirova u rrëmbye në vigjile në qytetin çeçen Grozni, jo shumë larg shtëpisë së vet. Trupi i saj pa jetë u gjet pranë aksit rrugor automobilistik federal “Kavkaz” në rajonin Nazran të Ingushetisë.