0Patriarku i Moskës dhe i gjithë Rusisë Kirill deklaroi, se Kievi duhet të bëhet një nga qendrat botërore të pelegrinazhit orthodhoks. Këtë çështje ai ka ndërmend ta diskutojë gjatë kohës së vizitës së tij në Ukrainë.