Zëri i Rusisë Abkhazia do të bashkërendisë me Rusinë një sërë çështjesh të politikës së jashtme dhe të brendshme. Për këtë deklaroi Presidenti i Abkhaziaë Sergei Bagapsh. Ai theksoi, se marrëdhëniet midis Abkhazisë dhe Rusisë ndërtohen jo mbi bazë të nënshtrimit, por mbi themelet e marrëdhënieve miqësore dhe bashkëpunimit të ngushtë.