Zëri i Rusisë Organizata e re shoqërore “Ukraina jashtëblloqeve” u krijua nga shoqatat patriotike dhe ato të veteranëve të vendit, deputetët e parlamentit dhe ushtarakët ukrainas. Siç deklaroi deputeti i Verhovnaja Radës (parlamentit) Vadim Kolesniçenko, themelimi i saj u bë reagim i shoqërisë ndaj përpjekjeve që ndërmerren për ta tërhequr Ukrainës në NATO.