Festivali Ndërkombëtar i Muzikës Klasike, që iu kushtua Svjatosllav Rihterit, përfundoi të martën në qytetin francez Kolmar në Elsasser. Në koncertin përfundimtar morrën pjesë pianisti i njohur rus Denis Macuev dhe Orkestra Filarmonike Kombëtare e Rusisë. Sipas fjalëve të dirigjentit dhe violinistit të famshëm rus Vladimir Spivakov, festa muzikore në Kolmar u bë prelud i kremtimit të ardhshëm të Vitit të Rusisë në Francë dhe Vitit të Francës në Rusi.