Kriza ekonomike botërore dhe zhvillimi i dobët i bujqësisë janë rreziqet kryesore kombëtare për Rusinë. Të tilla ishin rezultatet e anketimit të të fundit të mendimit të opinionit publik. Rusët konsiderojnë gjithashtu rreziqe terrorizmin, korrupsionin dhe krizën demografike. Përveç kësaj, respondentët i preokupojnë konfliktet ndërnacionale dhe shterrimi i burimeve të pasurive natyrore.