Monovrat stërvitore ushtarako-ajrore të forcave të NATO-s filluan sot në hapësirën ajrore të Lituanisë, Letonisë dhe Estonisë. Në fluturime marrin pjesë gjuajtësit e Çekisë, si dhe aeroplani transportues ushtarak amerikan i modelit S-130. Monavrat po realizohen mbi akuatorin e Balltikut.