“Yjet” e diplomacisë të kohërave të djeshme dhe të ditëve të sotme u mblodhën rreth “tryezës së rrumbullakët” në selinë e OKB-së me qëllim që ti bëjnë nderimet e merituara kujtimit të diplomatit legjendar sovjetik, Përfaqësuesit të përhershëm të parë të Bashkimit të Republikave Socialiste Sovjetike (BRSS) në Kombet e Bashkuara dhe Ministrit sovjetik shumëvjeçar të punëve të jashtme Andrei Gromiko me rastin e 100 vjetorit të ditëlindjes së tij.