0Përfaqësuesit e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të Rusisë do të vëzhgojnë zhvillimin e zgjedhjeve parlamentare në Moldavi në fund të korrikut. Siç i njoftuan Agjencisë RIA Lajmet nga shërbimin i shtypit i KQZ, Kreu i këtij komisioni Vladimir Çurov do të marrë pjesë në zgjedhjet parlamentare në Moldavi si mysafir. Në zgjedhjet e 5 prillit korri fitore Partia Komuniste e Moldavisë, që mori gati 50 % të votave të zgjedhësve. Pasi partisë nuk i mjaftoi një votë e vetme për zgjedhjen e presidentit, Kryetari aktual i shtetit Vladimir Voronin nënshkroi dekretin për shpërndarjen e parlamentit dhe vendosi zhvillimin e zgjedhjeve të paradokokohshme.