Republika e Koresë dhe Bashkimi Europian janë të gatshme të përfundojnë marrëveshjen mbi tregtinë e lirë, njoftuan disa burime në MPJ të Republikës së Koresë. Qeveria koreanojugore shpreson shumë, se marrëveshja do të hyrë në fuqi në korrik të vitit të ardhshëm, kur të përfundojë procesi i ratifikimit të tij nga të dyja palët.