Azerbajxhani ka ndërmend të diversifikojë eksportin e gazit të vet natyror për llogari të projektit “Nabukko”, deklaroi Ministri i energjetikës i vendit Natik Alijev në Ankara, ku u nënshkrua marrëveshja mbi ndërtimin e gazjellësit “Nabukko”. Ankaraja e vlerëson Baku-në në rolin e furnizuesit kryesor të gazit për tubacionin në fjalë në një radhë me Irakun dhe Egjiptin.