Në Beograd përfundoi Universiada Verore e 25-të Botërore, në të cilën debutoi me sukses të plotë skuadra përfaqësuese e sportistëve rusë. Ata korrën në të 76 medalje: 27 ari, 22 argjendi dhe 27 bronzi, dhe sipas gjithë treguesve lanë pas skuadrat më të forta përfaqësuese të Kinës, Koresë së Jugut, SHBA-s.