Në Moskë dhe Shën Petergurg u zhvilluan solemnitete për nder të 300 vjetorit të Betejës së Polltavës. Në mesazhin e Patriarkut të Moskës dhe gjithë Rusisë Kirill drejtuar pjesëmarrësve të solemniteteve theksohet, se “shteti dhe populli konfirmohen, konsolidohen përfundimisht jo vetëm me forcën ushtarake apo pasurinë, por, para së gjithash, me forcën e shpirtit dhe besnikërinë ndaj Atdheut”.