Liderët e “G-8”, takimi i të cilëve përfundoi sot në Itali, i bënë thirrje Izraelit dhe Autonomisë Palestineze për të rifilluar negociatat e drejtpërdrejta sa më shpejt që të jetë e mundur. Palëve iu rekomandua të plotësojnë të gjitha detyrimet e veta sipas “Roud map” (“Hartës rrugore”), të përpunuar nga Rusia, SHBA-s, OKB-ja dhe bashkimi Europian.