Shtetet e Bashkuara tashmë hoqën dorë nga synimi për të dislokuar në Poloni dhe Çeki objektet e veta të Mbrojtjes Antiraket, konfirmon gazeta polake “Nash Dzennik”. Në momentet aktuale SHBA-s po shqyrtonë dy vende të tjera për dislokimin e tyre — në afërsi të drejtpërdrejtë me Iranin ose në pjesën jugore të Europës, thuhet në artikullin e gazetës polake.