Atentatin ndaj jetës së Presidentit të Ingushetisë Junus-Bek Jevkurov e organizoi Kreu i grupimit banditesk Magomed Evllojev, i njohur nën preudonimin “Magas”. Evllojev e organizoi personalisht këtë atentat dhe shfrytëzoi si specialiste shpërthimesh bashkëshorten e një guerrilasi të vrarë më parë, deklaroi për Agjencinë Ria Lajmet Kreu i MPB i Republikës së Çeçenisë Rusllan Allhanov. Atentati ndaj jetës së Kyetarit të Republikës së Ingushetisë u krye më 22 qershor.