Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki Mun mendon, se detyrat e shtruara për zgjidhje nga “Tetëshja e Madhe” në lidhje me luftën kundër ndryshimeve të klimës janë të pamjaftueshme. Me të solidarizohen plotësisht edhe aktivistët e Organizatës për mbrojtjen e natyrës “Greenpeace”, të cilët shprehin mendimin, se deklarata e “G-8” nuk bazohet mbi plane dhe investime konkrete.