Rusia e quan të palejueshme rezolutën e Asamblesë Parlamentare të OSBE-së në të cilën vihet shenja e barazisë midis nazizmit dhe stalinizmit. Përfaqësuesi i MPJ të Rusisë Andrei Nesterenko e vlerësoi këtë si shtrembërim të historisë për qëllime politike.