Revista amerikane “Fortune” publikoi rejtingun e 500 korporatave më të mëdha botërore për vitin 2009. Në këtë listë hynë edhe 8 kompani ruse.”Gazprom” zuri vendin e 22, “Lukoil”- vendin e 65-të. Në këtë rejting hynë gjithashtu edhe kompani të tjera ruse si “Rosneft”, THK-BP, Sberbank, “Severstal”. Kriteret bazë që pëcaktojnë vendin e korporatës janë fitimi dhe të ardhurat. Në vendin e parë renditet Kompania britaniko-hollandeze e naftës dhe gazit Royal Duch Shell.