Korporata amerikane e ndërtimit të aeroplanëve “Boing” ka ndërmend gjatë dekadave të afërta të investojë në projektet që realizohen në Rusi rreth 27 miliardë dollarë. Këto mjete do të përdoren për projektimin dhe përpunimin e teknikës së aviacionit civil si dhe për blerjen e materialeve.