Rusia dhe SHBA-s janë të afta që të arrijnë në merrëveshje në lidhje me Armatimet Strategjike Ofensive (ASO), deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvediev, gjatë hapjes së negociatave me Presidentin e SHBA-s Barak Obama në Kremlin. Lideri rus shprehu gjithashtu shpresën se do të mund të zgjidhen një sërë problemesh të ndërlikuara që ekzistojnë në historinë e marrëdhënieve ruso-amerikane dhe të hapet në to një faqe e re.